Deelname bij Dagbeleving By Romme

WMO Indicatie (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)

Voor deelname kunt u terecht met een indicatie vanuit de WMO. Deze indicatie kunt u aanvragen bij uw gemeente via het WMO-zorgloket. Voor deelnemers uit de gemeente Hilvarenbeek met een WMO indicatie komt u in aanmerking in de vorm van PGB, helaas is ZIN (Zorg In Natura) binnen deze gemeente nog niet mogelijk (voor meer informatie neem contact met ons op) voor alle overige gemeentes kan dit wel. De eigen bijdrage bij een WMO indicatie is maximaal  € 19,00 per maand.

 

WLZ indicatie ( Wet Langdurige Zorg)

Of u kunt met een WLZ indicatie terecht.  Hiervoor kunt u terecht bij uw zorgkantoor. De gemeente is dan niet verantwoordelijk voor uw aanvraag. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) beoordeelt of dat iemand in aanmerking komt voor WLZ-zorg, in de vorm van een indicatiestelling. CIZ is een onafhankelijke organisatie, die direct onder het ministerie van Volksgezondheid valt. Deze zorg kunnen wij  op PGB basis leveren.

Mocht u hulp nodig hebben kunt u dit altijd via een zorgtrajectbegeleider, casemanager of ouderconsulent uit uw gemeente krijgen, maar u kunt ook bij de MEE-organisatie bij u in de buurt hulp vragen. Kijk voor meer informatie op www.mee.nl https://www.meedemeentgroep.nl/clienten/onafhankelijke-clientondersteuning

Eigen bijdrage
U betaalt een eigen bijdrage. Wat de eigen bijdrage is, hangt af van uw inkomen en vermogen en het aantal uren hulp. Dit wordt berekend en geïnd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) in Den Haag. Voor alle vragen over de eigen bijdrage kunt u de CAK-Infolijn gratis bellen: 0800 1925 (op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur). U kunt ook kijken op de website van het CAK www.hetcak.nl.

 

PGB (Persoons Gebonden Budget)

Door middel van PGB bent u ook zeker welkom bij onze dagbeleving. Met PGB kunt u zelf u zorg in kopen waar u een goed gevoel bij hebt.

Dit kunt u bespreken met de cliëntondersteuner vanuit de gemeente of met stichting MEE die geheel vrijblijvend met u mee kijken en denken.

U wordt hier tot in de puntjes in begeleid. De regie over de zorg houdt u zo in eigen hand.

 

Mocht u geen indicatie hebben bent u natuurlijk ook welkom voor zorg op eigen initiatief.